Kiichiro Toyoda asutatud ettevõte on saanud innovatsiooni ja edu musternäidiseks, selleni on jõutud aastatepikkuse tööga. Ehkki tegu on tuntud tootjaga, on fakte, mida nii hästi ei teatagi. Toome neist 15 põnevamat oma lugejateni.

“TOYODA” Algselt oli ettevõtte nime kirjapilt “Toyoda” – nõrga D-ga. Ent ettevõtte asutaja Kiichiro Toyoda arvas, et “Toyota” oleks parem ja visuaalselt meeldivam variant.

USA Toyota autode algne idee on pärit USAst. Kui Kiichiro Toyoda 1929. aastal esmakordselt USAs autotootmisega tutvumas käis, inspireerisid teda Dodge Power Wagonist ja Chevrolet’st.

CHEVROLET’ MOOTOR Esimesel Toyotal oli modifitseeritud Chevrolet mootor. Selle võimsus oli 65 hj, mis tähendab, et see oli 10% Ameerika versioonist võimsam.

UUS TOOTMISMUDEL Toyota kasutas oma tehase töökorralduse alusena ameeriklaste tõmbemudelit. See tähendas, et enam ei toodetud rattaid ega kapotte varuks, vaid täpselt niipalju, kui autosid. Näib enesestmõistetav, kuid toona oli tegu revolutsioonilise ideega.

PÄÄSTEV SÕJA LÕPP 1950. aastal oli autotootja pankroti äärel, aga päästjaks sai Ameerika Ühendriikide tellimus 5 000 autole.

MILJON TUNNIS Ettevõte investeerib arendus- ja uurimistöösse üle miljoni dollari tunnis – ilmselgelt selleks, et toota veelgi paremaid ja turvalisemaid autosid.
Loe edasi siit