Tuleb välja, et isa poolt itaalia päritolu Podesta on suur risotofänn ning jagab kokandusnõu teistelegi. WikiLeaksi avalikustatud e-kirjade seas on meilivahetus Podesta ja Peter Huffmani vahel (Huffman on Aafrikas asuva Clinton Foundationi üks juhtivametnikke).

Risoto on roog, mis nõuab üsna pedantset valmistamist, suurem osa retsepte näeb ette, et kõiki toiminguid tehtaks kindlas järjekorras, õigete ajavahemike tagant ja koostisosi lisataks täpselt õigetel hetkedel. Näiteks puljongit tuleb riisile lisada jaohaaval, järgmise tassitäie võib lisada alles siis, kui eelmine on täielikult riisi imendunud.

Ilmselgelt väheste kogemustega Huffman küsiski e-kirjas risotomaestrost Podestalt, et miks ei võiks kogu puljongilaari korraga riisisse valada.

Podesta annab nõu.

„Aeglasem puljongi lisamine põhjustab seda, et riisist eraldub tärklis, mis annab risotole ta kreemja konsistentsi,“ vastab kampaaniajuht. „Kui kõik korraga sisse valad, siis risoto kreemjas ei tule.“
Paraku selgub eater.comi-i vastavast uudisest, et Podestal pole päriselt lõpuni õigus. The Food Lab kirjutab, et tegelikult on puljongi järkjärguline lisamine tärklise eraldamiseks siiski müüt, kuna suurem jagu tärklist, mis risoto kreemjaks teeb, tõuseb keeduse pinnale juba päris valmistamise alguses. Hoopis olulisem on Food Labi teatel segamine selleks, et risotto ühtlaselt valmiks.