Alexander Dobrindti (CSU) on siiani süüdistatud väheses teotahtes, teda on iseloomustatud kui kikivarvul kõndijat, kes ei taha vastu võtta ühtegi ebamugavat otsust. Tõenäoliselt on poliitilised tõmbetuuled ministri pintsakurevääre nii palju tuustinud, et ta uudisteagentuuri dpa vahendusel nüüd jõulise avalduse tegi ja lubas hakata tegutsema: “Tänasest algab diislite dopingukontroll. Ükski petis ei jää karistamata.”

Saksamaa transpordiamet KBA on oma käsutusse saanud mobiilse mõõtmisjaama, mida saab kasutada nii kiiruse mõõtmiseks kui reaalse kütusekulu ja heitmekoguste väljaarvutamisel. Mobiilse jaamaga saadavad tulemused on tõesemad kui laboris saadud arvud.

Heitgaaside testimine

Uudse metoodikaga on võimalik vahele võtta need autotootjad, kes on sõidukitele peale pannud tehnoloogia, mis laboritingimustes masinad ära petab ja õhku paisatavate osakeste koguseid väiksematena näitavad. “Noksitamise” käigus on selgunud, et selline petuskeem on laialt levinud ning autotootjad, kes poleks moel või teisel püüdnud end paremas valguses näidata, on võimalik ühe käe sõrmedel üles lugeda.

Transpordiamet võtab mobiilsed mõõtejaamad kasutusele veel selle aastanumbri sees. Alates uue aasta algusest mõõdetakse nendega üle kõik Saksamaal müüdavad diislid.
Loe edasi siit