Kaks bioloogi on nüüd valmis saanud järjekordse uuringu, milles teatatakse, et kui tigudele enne nende tapmist õlut anda, on surm neile palju vähem piinarikas.

Bioloogid kirjutavad, et tavaliselt pistetakse teod hukkamiseks kangetesse piirituselahustesse ning sageli on näha, et see põhjustab neil tugevaid kannatusi - nad hakkavad suurtes kogustes lima eritama ning tõmbuvad karpi peitu.

Et mingeid juhtnööre selgrootute humaanseks hukkamiseks kusagil ei ole, ütles uuringu üks autoreid Cody Gilbertson, et nad tahtsid näha, kas on mingi variant tigude kannatuste ja koekahjustuste vähendamiseks. Esimene variant valu vaigistamiseks oli teod purju joota. Teadlased leidsid, et kui anda neile umbes 5% alkoholisisaldusega jooki - lahjat piirituselahust või siis 4,75% alkoholisisaldusega Pabst Blue Ribboni õlut - vähenesid tigude kannatused ja võime valu tunda märgatavalt. Meeskond torkis purjus tigusid nõeltega ning loomad ei teinud sellest välja ega tõmbunud isegi karpidesse peitud. Ka pärast seda, kui nad hukkamiseks kangesse lahusesse heideti, ei teinud nad enam saabuva lõpuga kaasnevast valust suurt välja.