Selliseid kirjanikke, kelle võidu tõenäosuseks on hinnatud 33/1, on kokku kuus - nende seas on ka Doris Kareva. Temaga koos on samas tõenäosuskategoorias poola poeet Adam Zagajewski , hispaania kirjanik Juan Marse, Kjell Askildsen Norrast, rumeenia poeet Mircea Cartarescu ja ja itaallane Claudio Magris.

Kaplinski võiduvõimalus on suurusjärgu võrra väiksem ning selleks hindab Ladbrokes 50/1 (võrdne näiteks Milan Kundera ja Bob Dylaniga).

Esimesel kohal oleva jaapani kirjaniku Haruki Murakami võiduvõimaluseks pakutakse hetkel 4/1, süüria kirjanik Adonis (kodanikunimega Ali Ahmad Said Esber) on tõenäosuselt teine (6/1), järgnevad ameeriklane Philip Roth ja Ngũgĩ wa Thiong’o Keeniast. Kõigi kandidaatide pakutavate võiduvõimalustega saab tutvuda Ladbrokesi vastaval lehel.

USA juudi kogukonnale suunatud väljaanne Forward kirjutas Kaplinskist äsja kirjanduse Nobeli auhindadele pühendatud loos pikemalt. Loos küsitakse muuhulgas seda, kuidas Kaplinski Nobeli auhinna võitmisse suhtuks. Kirjanik vastab, et tal on auhinna osas vastakad tunded.
„See aitaks kindlasti mu suurt pere toetada ja annaks mu mõnevõrra dissidentlikele arvamustele kaalu juurde, ent kindlasti oleks see ka tüütus – eriti mu vanust arvestades,“ sõnab ta Forwardile. „Ma mäletan vastust, mille (iiri poeet ja 1995. aasta Nobeli kirjanduspreemia võitja – Forte) Seamus Heaney andis, kui talt küsisin, kuidas ta ennast tunneb. Ta vastas, et see (Nobeli võitjaks olemine –F.) on amet.“

2016. aasta Nobeli kirjanduspreemia väljakuulutamise päeva pole veel teatatud.