Ta annab viis lihtsat soovitust, kuidas oma vanale seadmele uus ja parem elu anda.

Vanadest kõlaritest saab teha odavalt moodsad juhtmevabad Bluetooth-seadmed. Tavalisest Eesti tehnikapoest saab osta paarikümne euroga Bluetooth-adapteri, mis vabastab kasvõi nõukaaegsed Radiotehnika S90-d juhtmetega jändamisest. Muusika läheb arvutist või nutitelefonist kõlaritesse õhu teel.

Vana sahtlis seisev nutitelefon on tasuta meediaseade, mida võib samuti vanade kõlaritega ühendada. Kui telefonil toimib wifi, siis saab seda kasutada veebiraadio või voogedastuse kuulamiseks. Vana telefoni saab kasutada ka Bluetoothiga ehk juhtmevaba saatjana, aga see nõuab eritarkvara ja rohkem pusimist.

Võib osta tavalisest paarsada eurot kallima televiisori, millel on Ambilight ehk taustavalgustustus. Ehituspoest saab aga soetada LED-riba, mis annab vanale televiisorile pea samasuguse efekti.

NFC programmeeritavad märgised maksavad vaid euro, kuid teevad elu mugavamaks. Näiteks kleebid ühe öökapile ja kui magama hakkad minema, siis sätib see telefonihelinad vastavalt soovile vaikseks või käivitab äratuse.

Autos lülitab programmeeritav NFC-kleebis automaatselt sisse käed-vabad-süsteemi, navigatsiooni või paneb mängima muusika.

Tee-ise-nutikodu NODEmcu on väga paindlikult programmeeritav kiip, mis maksab paar dollarit ja on koduse wifi-võrgu teel internetiga ühendatud. Mina programmeerisin sellega näiteks oma termostaadid distantsjuhtimisele. Nõuab siiski natuke rohkem tehnikavilumust.