Anna Sundberg on praegu 44-aastane pealtnäha tavaline rootslanna ja nelja lapse ema. Mitte miski ei reeda, et 16 aastat oma elust on ta veetnud pimedas usus, järgides rangeid islamireegleid. Ta kasvas üles Halmstadis täiesti harilikus Rootsi keskklassi perekonnas. 1990-ndate esimeses pooles õpingute ajal Lundi ülikoolis kohtas ta aga ühel päeval linna pargis Walidi – lummava välimusega alžeerlasest moslemit, kes rääkis Annale Tõest – vaimsest maailmast, millist ta kunagi veel näinud polnud – ning näitas teed jumala, Allahi juurde.

Sellest päevast muutus tema elus kõik ja edasisest kujunes uskumatu lugu, millist ehk ilukirjandusest vaid lugeda võiks, kui see poleks tõsi. Kohtumisest kaks nädalat hiljem on Walid ja Anna juba abielus ja Annast on saanud konvertiit – usuvahetaja. Ta loeb hoolega koraani ning pärast seda, kui on kokku pakitud kogu tema senine garderoob, hävitatud fotoalbumid, saab Anna endale prohvet Muhamedi ühe naise järgi nimeks Hind.

Raamat
  • Anna Sundberg, Jesper Huori
  • Ma armastasin terroristi
  • 264 lk
  • Kirjastus Varrak
  • Rootsi keelest tõlkinud Tiina Mullamaa

Annast sai radikaalsete vaadetega džihadisti elukaaslane, mida ta ise aga keeldus uskumast järgnevad 16 aastat, ja tema laste ema. Naiste roll selles äärmuslikus ühiskonnas on aga kasvatada homseid džihadiste, kes võtavad ühel päeval teatepulga üle, et kaitsta islamit.

See on biograafiline lugu, mille avaldamine on nõudnud Anna Sundbergilt kahtlemata suurt julgust. Kuid ta soovib minna edasi. Möödunud aastatest jääb maha aga harukordne sissevaade radikaalsete moslemite elutuppa, millist teist on raske leida.

See raamat aitab mõista, miks inimesed võivad teha selliseid valikuid nagu Anna, kuidas toimub džihadistide võrgustamine ja kuidas sellest suletud ekstremistlikust ringist on võimalik välja saada.
https://www.apollo.ee