"Frozen" kogus piletimüügist ligi 1,28 miljardit USA dollarit, on suurimate kinohittide pingereas hetkel üheksandal kohal ja lisaks ainuke täispikk animafilm, mis jõudnud suurimate kinohittide tippkümnesse.

(Ilmselt peamised alaealised) fännid vaatavad teost aina üle ja üle, Walt Disney Animation planeerib õhinal järge, aga leidub ka üsna palju inimesi, keda "Frozen" pigem närvi ajab.

Need inimesed on tuntud kui norrakad. "Frozen" on toonud Norrasse nimelt tavalisest palju rohkem lisaturiste, nii et kohalikud ei oska selle massiga toime tulla.

Riigi külastajate arv on kasvanud 20% võrra, aga see ei jagune loomulikult võrdselt kogu territooriumile. Eriti populaarseks on osutunud Lofoodid – saarestik, kuhu saabus möödunud suvel tervelt miljon turisti.

1227-ruutkilomeetrist saarestikku asustab püsivalt umbes 24 500 inimest, nii et suve jooksul miljon lisaks on vägagi koormav.

Turistid tekitavad palju lisaprügi ning koormavad üle nii liikluse kui ka avalikud tualetid, ning tükivad isegi metsa s...le ja muidu prügi loopima.

Osaliselt Lofoodides toimuvad ka Matt Damoni ja režissöör Alexander Payne'i uue filmi "Downsizing" võtted, mis peaks valmima 2017. a lõpus. See teos aga nii massisõbralik pole, nii et ilmselt norrakatele liigsete turistide näol lisapingeid ei too.