Kuid üks Kanada firma kogub Kickstarteris praegu raha hõljuva mobiililaadija jaoks: see on lihtne vineerist karp, mille kohale saab panna tugeva magnetiga kestas hõljuma oma mobiili või tahvli, kirjutab AM.ee.

Mis on selle mõte? Mitte midagi muud kui et see on lihtsalt lahe ja näeb ulmeline välja, kui sinu kodu- või töölaual hõljub mobiiltelefon.

Juhtmevabad laadijad on olemas juba aastaid, kuid need näevad siiski igavad välja: mobiil ei saa end distantsilt laadida, vaid peab olema laadimismatiga vahetus kontaktis või mõne millimeetri kaugusel.

Selle eelis on muidugi pistikutega jändamise puudumine, kuid ikkagi - miks nii igav? Hõljumine on hoopis põnevam.

Kuid see esitab ka inseneridele hoopis uusi väljakutseid: laadimine peab toimuma üle õhu mitme sentimeetri kauguselt (kaod on suured) ja kuidagi peab telefoni laadimisaluse kohal hoidma, et see magnetite tõukejõu mõjul lihtsalt teadmata suunas minema ei tõukuks. Efektselt hakkab laaditav seade ka õhus aeglaselt pöörlema.

Tootmiseks vajaliku 40 000 Kanada dollari kogumise eesmärk on juba ammu kuhjaga täidetud, kuid veel nädala jagu kestev kampaania ootab rahasid veelgi vingema ja kiirema stardi jaoks. Hetkel on toetatud seda projekti annetajate abil juba enam kui 50 000 Kanada dollariga.

Siiski ei saa lihtsalt mobiili hõljuma panna, selle ümber tuleb panna ka vastav laadimiskest.

Ümbris sisaldab USB-pessa suunduvat kaablijuppi, juhtmevaba laadimise induktiivmähiseid ja tugevat magnetit, mis aitab õhus hõljuda. Seega võtmed ja muu rauakola on kotist või taskust alati mobiilikesta külge klammerdunud.

Laadimisalus on varustatud akuga, et elektrikatkestuse ajal mobiil lihtsat alla ei kukuks ja viga ei saaks. Aku aitab hoida telefoni õhus 4-5 tundi.

Tootja AR Designs on pärit Ida-Kanadast ja selle kohta pole netis suurt midagi muud teada. Siiski lubavad nad raha kokku saades kohe tootma hakata ja esimestele tellijatele hõljuklaadijad kohale saata juba saabuvaks jõuluks.