Täpsemalt testib NHK, Jaapani riiklik leviedastusorganisatsioon, 4K ja 8K resolutsiooniga teleülekandeid, mis toimuvad satelliidi vahendusel.

Hetkel puudub siiski veel selline seade, mis suudaks 8K ülekannet, millega kaasneb 22.2-kanaliline heli kodus vastu võtta ja esitada.

Seda ei suuda isegi Sharpi ülikallis 8K teler, mida Forte tutvustas juba ligi aasta eest.

Huvilised võisid 8K sisu nautida hoopis kindlates avalikes paikades, mis asuvad Jaapanis Tokyos ja Osakas. Vaatamiseks on valitud lõigud 2012. a suveolümpialt ja isegi Rio avatseremoonia otseülekanne.

NHK loodab 8K ülekanneteks vajaliku tehnoloogia 2018. aastal turule tuua – ja 2020. aasta suveolümpia ajaks kindlasti kasutuskõlblikuks muuta. Rio ajal toimub eelkõige selle testimine.

Võiks arvata, et maailm ootab alles 4K võidukäiku, mis pole kindlasti veel kodukasutajate seas massidesse jõudnud. Siiski 8K-ndust katsetatakse juba aastaid, nagu meenutab Forte 2012. a artikkel.

8K tähendab, et pilt koosneb 7680 x 4320 pikslist ehk 33,2 megapikslist. Seda on neli korda rohkem kui 4K pakub ja kuusteist korda rohkem kui täiskõrglahutus esile manab.