Kokkutulekule oli saabunud üle 340 inimese kõikjalt üle Eesti. Piirivalvurid olid juba mitu päeva järjest viinapoe vahet käinud, kuna ühele neist oli kuulu järgi kodust saadetud rahakaart. Nagu saidil monument.ee asuva Letipea mälestusmärgi lehekülg kirjutab, käisid napsused sõdurid juba mitmel korral varem õhtu jooksul pidutsejatega tüli norimas ning mida aeg edasi, seda teravamaks olukord läks.

Kokkutuleku korraldaja Anatoli Varkki käis piirivalvureid minema talutamas, ent sai lõpuks automaadikabaga vastu pead.

Esimesed lasud tehti 8. augusti esimestel tundidel rannateel, kui purjus sõduritelt automaate ära võtta püüti. Esimeseks ohvriks oli Rakvere noormees Anatoli Paas. Kell pool kaks öösel lasi üks piirivalvureist automaadist mitmed valangud piduliste ja nende telkide suunas.

Metsistunud automaaturit püüdis takistada teine piirivalvur, kuid temagi sai valangu rindu ja suri hiljem haiglas. Seejärel tegi rahvast tulistanud piirivalvur enesetapu. Lisaks kuuele hukkunud pidulisele ja kahele piirivalvurile loendati kergemini või raskemini vigastada saanuid kohapeal 18.

Avalikult tragöödiast ei kõneldud ja ka hukkunute matuseid üritati korraldada suure saladuskatte all, ent see ei õnnestunud täielikult. Läbi välismaiste kanalite nagu „Ameerika Hääl“ jõudis info rahva sekka väga kiiresti.