See on esimene nii võimsa suumiga tavakasutajatele mõeldud droon, sest hiljuti avalikustatud DJI Inspire 1 droonile mõeldud Zenmuse Z3 kaamera objektiivi suumikordajaks on tagasihoidlikud 3,5x, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kui enamasti on droonide kaamerad fikseeritud fookuskaugusega lainurkobjektiiviga (lainurk aitab vältida uduseid pilte), siis nüüdseks on gimbalid ja stabilisaatorid nii efektiivsed, et esimesed suumobjektiiviga droonid jõuavad ka tavakasutajateni.

Voyager 4 kaamera suudab filmida 1080p FullHD lahutusvõimega videot ning on võimalik pöörduma 180 kraadi ümber oma telje.

Kaamera 16-kordne suum tähendab seda, et fookuskaugus väljasuumituna on tervelt 1500 mm. Ka 4K versioon on tulemas, kuid see saab fikseeritud fookuskaugusega lainurkobjektiivi.

Kaamerat ja drooni on võimalik kontrollida kuni 1,6 kilomeetri kauguselt läbi nutirakenduse. Kuid lisaks wifi ühendusele on droonil olemas 4G ühenduvus, mis tähendab, et seni, kuni on olemas mobiilivõrk, laieneb drooni leviulatus tunduvalt.

Hetkel mingit infot selle kohta, millal droon lettidele võiks jõuda ja palju maksma hakkab, ei ole.