Eesti kõige populaarsemate meeste nimede edetabelis on esimesed viis slaavi päritolu inimeste poolt valitavad nimed: Aleksandr (Alexander on 19. ja Aleksander 32. kohal), Vladimir, Sergei, Andrei ja Aleksei. Põhjus, miks slaavi nimed kroonivad antud edetabeleid, on lihtne - eestlastel ei ole sama tugevat traditsiooni nimede valimisel kui slaavi rahvastel.

Esimesel kohal asetsev Aleksandr on eestipärase Aleksanderi ja Kreeka päritolu Alexanderi venepärane variant. Nime inspiratsiooni algallikaks ongi just nimelt Makedoonia kuningas Alexander Suur ning tänu temale kasutatakse nime üle kogu maailma. Ajaloost võib veel anda inspiratsiooni suurvürst Aleksand(e)r Nevski, tsaar Aleksand(e)r II ja kindlasti ka kirjanik Aleksand(e)r Puškin. Ka tänapäeval jagavad seda nime paljud kuulsad inimesed : Aleksander Makarov, Aleksander Tammert, Aleksander Rybak ja ka Alexander McQueen. Ka nimed Vladimir ja Aleksei on seotud riigijuhtide ning ajalooliste figuuridega.

Eesti meeste seas võib läbi aegade kõige populaarsemaks nimeks pidada Martinit - Martini nimi kuulub 100 populaarsema nime sekka nii 80-aastaste seas ning on alates 1980. aastatest tagasi tipus - aastatel 1991-2000 oli Martin kõige populaarseim nimi ning aastatel 2006-2010 oli populaarsuselt kolmas. Kõige populaarsemaks nimeks saab aga pidada Andrest, mis on väga sage 35-59-aastaste meeste seas. Viimastel aastatel on palju sündinud ka Rasmuseid, kelle nime kannab iga 100. Eesti lasteaialaps.

Kuulsamad Martinid, kellelt võidi saada inspiratsiooni oma laste nimede panemisel, on näiteks korvpallur Martin Müürsepp, näitleja Martin Veinmann, vanemate meeste puhul näiteks ka maadleja Martin Kleini järgi. Samuti pannakse nimesid esivanemate järgi, mistõttu võisid Martinid olla oma vanavanemate järgi nimetatud. Lisaks kõigele on Martin rahvusvaheline nimi, mida paljud lapsevanemad jälgivad nimede panekul.

Rasmus võis oma populaarsuse saada ka näiteks Astrid Lindgreni raamatute "Hulkur Rasmus", "Kalle Blomkvist ja Rasmus" järgi, mida nende lugejad suureks saades oma lastele võisid panna. Üldiselt on Lindgreni raamatutest saadud üsna palju inspiratsiooni. Ka näitleja Rasmus Kaljujärv võib olla nooremate Rasmuste nimede inspiratsiooniks.

Statistikaamet soovitab taasavastada nimesid:
Aado, Ado, Eevart, Eino, Eldur, Ennu, Kaljula, Leino, Manivalde, Otu, Uudo, Uuno, Vaino, Valdeko, Valev.

Üldiselt on näha, kuidas kuulsused, kirjandus ning kultuur mõjutavad nimepanekut. Hea lugeja, milline on järgmine populaarne Eesti poisinimi? Kas äkki taas Andres Operi ja Andres Kõpperi järgi Andres? Või Urmas Sõõrumaa, Urmas Oti ja Urmas Alendri järgi Urmas?