Idasumahh ehk roniv mürgipuu (ld Toxicodendron radicans, ingl poison ivy) paneb paljusid meist Emakest Loodust sarjama taime loomise eest, millega kokkupuutumine tekitab turseid ja ägedat sügelust.

Neiul meie artiklis on aga kurikuulsa Põhja-Ameerika taimega kokkupuutumisest vähemalt huvitav lugu rääkida.

Emily Petrozza käsivarrele tekkis mürgipuu-kõrvetusest lööve, kuid ta ei pööranud sellele tähelepanu, kuna oli juba korduvalt kõrvetada saanud.

Seejärel, pühapäeva õhtul, märkas 21-aastane naisterahvas oma silmade ümbruses punetavaid muhke. Ta läks magama ja ärkas hommikul kummalise tundega, et ei suuda silmi avada.

Oli ilmne, et midagi on viltu. Emily leidis peegli, kuid see, mis talle sealt vastu vaatas, polnud enam tema moodi. Ta silmad olid korralikult kinni paistetanud, nii et ta suutis neid vaevu lahti teha.

Neiu leidis sõbra, kes ta käekõrval kliinikusse talitas ja sealt Snapchati vahendusel Emily nooremale õele Laurenile Emilyst pildi saatis. Nagu õele kohane, salvestas Lauren sellest ka kuvatõmmise, mida hiljem Twitteri vahendusel edasi jagada.

Kuuldavasti on Emilyl nüüd parem, kuna ta sai paistetuse vastu vajalikku ravi. Oma piltide viiruslikku levikusse suhtlusvõrgustikes, kus neile on kogunenud juba kümneid tuhandeid meeldimisi ja jagamisi, suhtub neiu huumoriga.