Tänavune E3 keskendus tavaliste videomängu kõrval ka virtuaalreaalsuses toimivatele, ainsana pole neist huvitatud Nintendo, kes leiab, et massidele jõudmiseks on see veel liiga uus. Samuti ei tahtnud firma näidata oma uut salapärast mänguplatvormi, mis oli nii mõnegi jaoks messi suurim pettumus.

Ajaveeb M Kuubis tegi tänavusest E3-st põhjaliku kokkuvõtte, millest Forte omakorda otsustas edasi anda lingid ja lühikokkuvõtte. (Lingid peituvad sinistes alapealkirjades.)

E3 2016 EA Play pressikonverents oli selline üsna pealiskaudne, kas siis ei tahetud asja väga pikaks venitada või lihtsalt ei olnudki midagi eriti ette näidata. Kahtlustan seda viimast. Siin ja seal on foorumites pettunud fännid märkinud, et E3 2016 EA Play on olnud kõigi aegade kõige viletsam EA pressikonverents üldse. Aga alljärgnevalt lühikokkuvõte sellest mida siis meile näidati ja mida me teada saime.

Tähtsamaid nimesid: Mass Effect: Andromeda, Titanfall 2, seitse uut Star Warsi mängu, Battlefield 1.

ekraanitõmmis (Mass Effect: Andromeda)

Kui võrrelda üritusega EA Play, siis oli Bethesda E3 pressikonverents juba märgatavalt huvitavam. Vähemalt suudeti fänne veidi üllatada.

Tähtsamaid nimesid: uus Prey, Quake Champions, Dishonored 2, Elder Scrolls V: Skyrim (Special Edition).

ekraanitõmmis

Microsofti pressikonverentsid on viimasel ajal olnud tihti stiilis, kus teavitatakse ühest, kasutajad saavad asjast aru teistmoodi, hilisemates intervjuudes aga selgitatakse asja veel hoopis kolmandat ja neljandat moodi, ning lõpuks võib välja tulla hoopis midagi muud.

E3 2016 Microsofti pressikonverents sai seekord kindlasti positiivse vastuvõtu osaliseks.

Tähtsamaid nimesid: kaks uut Xbox One'i varianti, Xbox Play Anywhere, Gears of War 4, Forza Horizon 3, Dead Rising 4, Scalebound, Sea of Thieves, ReCore.

Xbox One S (Foto: tootja)

Nintendo andis sel aastal juba varakult teada, et oma uut konsooli nad E3 2016-el ei näita ja keskendutakse ainult paarile mängule, et pakkuda osalejatele võimalust näha mida uued mängud pakuvad.

Tähtsamaid nimesid: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokemon Sun and Moon, Paper Mario: Color Splash.

ekraanitõmmis (Zelda: Breath of the Wild)

Sony E3 pressikonverentsi saab sel aastal kirjeldada sõnadega “graatsiline”, “harmooniline” ja “harukordne”. Selle asemel, et oma mänge tutvustada, käis õhtujuht Shawn Layden kaks korda laval. Ülejäänu oli orkestri poolt kohapeal mängitud muusika ning näidati mänge, mis olid enamasti koha peal proovitud.

Tähtsamaid nimesid: God of War, Days Gone, Horizon: Zero Dawn, Detroit: Become Human, Death Stranding, Resident Evil 7: Biohazard.

ekraanitõmmis (Death Stranding)

Ubisofti E3 2016 pressikonverents oli vaieldamatult parimate hulgas. Seda juba kasvõi sellel lihtsal põhjusel, et kui jutuks tulid mängud, siis ei libisetud detailidest kiirelt üle, nagu me nägime seda tehtavat mitmel teisel pressikonverentsil.

Tähtsamaid nimesid: Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands, South Park: The Fractured But Whole, For Honor, Watch Dogs 2.

ekraanitõmmis

Ja lõpetuseks...

Nagu eelmistel aastatel, on ka sel aastal siin ja seal arutletud selle üle, et kes siis ikkagi võitis selle E3.

Kui sellisel üritusel muidugi üldse ühte kindlat võitjat olemas saab olla, sest ega tegemist pole siiski miskise pallimänguga, kus löödud väravate järgi võitja otsustakse.

Nii et sellised arutlemised antud teemal toimuvad suuresti siiski subjektiivsetel emotsioonidel, mida kinnitavad näiteks ka kommentaarid Twitteris, Facebookis, Redditis ja mujal.