Kümnekilost võikamakat hakkab nüüd uurima Iirimaa rahvuslik muuseum. Või on ajaga pudedaks muutunud ja pidavat lõhnama nagu mõni vängemat sorti juust.
Muuseumi abivarahoidja Andy Halpin ütles Irish Timesile, et teoreetiliselt on iidne või ikka veel söödav, aga see pole soovitatav.

Varasemalt on seda aga tehtud. Michenili tärniga hinnatud iiri kokk Kevin Thornton maitses üht 4000 aastat vana soost ilmunud võitükki ja talle meeldis selle mekk sedavõrd, et ta serveeris vana võid oma restoraniski.

Soine keskkond on toidu, sealhulgas või säilitamiseks igati soodne: happeline, madala hapnikusisaldusega ja ka temperatuurid on jahedad. Või oli 2000 aastat tagasi luksuskaup, mistõttu oletatakse, et see konkreetne kamakas ohverdati kõrgematele jõududele või vaimudele. Ohverdamisele viitab ka see, et või ei olnud kuidagi ära pakitud, mida oleks tehtud siis, kui inimesed oleksid tahtnud seda soos enda jaoks säilitada.

Niinimetatud soovõi on Iirimaal üllatuslikult üsna tavapärane leid. Selle konkreetse leiu puhul tekitab aga küsimusi paik, kust see leiti. Emlaghi soo on kohas, kus kunagi kolme muistse kuningriigi piirid kokku said. See tähendab, et või maeti kohta, kuhu inimesed väga harva sattusid.