Ütle mulle, mis värvi auto sul on; ja ma ütlen sulle, kes sa oled! See ei ole üllatus, aga on teaduslikult tõestatud, et suur osa inimesi identifitseerib end auto järgi. Autofännid “tunnevad” autosid nägupidi nagu inimesi ning eriti mehed samastavad ennast tihtipeale oma neljarattalisega. Huvitav on ka see, et auto värv “kandub” muudesse eluvaldkondadesse: näiteks kannab punase auto ostnud inimene tõenäoliselt punast riietust või eelistab sinise auto omanik jalgrattapoes siniseid velosid.

Omaette klass on inimesed, kes eelistavad peavoolust erinevaid värve – kuldset, leherohelist, oranži, jm. Nende valik kõneleb häälekalt erilistest isiksuseomadustest, ka soovist silma paista. Seegi oleks justkui iseenesest mõistetav, aga et psühholoogidelt mitte nende leiba käest ära kiskuda, laseme neil selle kenasti ära tõestada.

Autovärvide TOP10 on reastatud populaarsuse järjekorras – just neid kümmet värvi eelistavad inimesed enda sõnul kõige rohkem. Müügistatistika, mis on maailmaturult kokku kogutud, ei pruugi siiski päris täpne olla, aga suure tõenäosusega on siin nimetatud värvid kõikjal üle ilma põhjusel või teisel populaarsuse tipus.

1. VALGE AUTO

Valge on moodsate ekstravertide värv. Inimene, kes sõidab valge autoga, hindab värskust, noorust ja moodne-olemist. Valge auto kõneleb omaniku heast maitsest ja elegantsist. Ka sümboliseerib valge ausust ja laitmatut käitumist.

Seega, kui sõidad valge autoga, ei sobi sul liikluses huligaanitseda. Praktilist põhjust meie kliimavöötmes valge auto omamiseks ei ole – kui sa just ei käi kuudepikkustel kõrbereisidel, kus valge värv õigustab end füüsikalisest aspektist, peegeldades tagasi päikesevalgust ja kuumust.
Loe edasi siit