Aga mis on maailma populaarseim vahetu sõnumside rakendus? Kas sellist üldse leidub? On ju teada, et eri piirkondade inimestel on eri lemmikud. Näiteks Tais on eelistatud LINE, aga Hiinas pigem WeChat.

SimilarWeb uuris kasutajate eelistusi 187 riigis ja selgitas välja, et maailma populaarseim äpp on siin valdkonnas WhatsApp. Seda kasutab 55,6 tšättijatest ja see on esikohal 109 riigis 187 uuritud riigist.

WhatsAppil on tänavuse veebruari seisuga miljard kasutajat. Teenus kuulub Facebookile, mis omandas selle 2014. a veebruaris üllatavalt suure summa eest (19,3 miljardi dollari suuruse diili käigus).

49 riigis jäi WhatsApp muide teisele kohale ning alla ainult Messengerile, mis on teadupoolest samuti Facebookile kuuluv teenus.

Nende kahe äpi võidukäik pole jõudnud siiski igasse suuremasse riiki. Nt Indoneesias on 87,5% tšättijatest paigaldanud oma Androidi seadmesse äpi BBM. Nii et kohaliku tähtsusega hitte ikka leidub, kõik pole globaalne.

Lõpetuseks veel niipalju, et SimilarWebi andmed põhinevad tänavuse aprilli statistikal ja Androidi seadmetel. Androidi turuosa opsüsteemide arvestuses on hetkel üle 61,92%, nii et pilt võiks erinev olla ka arvuteid ja Apple'i nutiseadmeid (turuosa 28,42%) arvestades.

ekraanitõmmis

allikas: SimilarWeb