VALI HEA AUTO Enamik autosid kestavad hooldades mõistlikult, kuid mõned autod lagunevad paratamatult rohkem kui teised. Jaapani autod on legendaarsed oma töökindluse poolest, samal ajal kui näiteks Saksa autode remont võib kalliks minna. Tasub kaaluda väikese läbisõidu ja hooldusajalooga kasutatud auto ostmist.

PEA HOOLDUSGRAAFIKUST KINNI Järgi maniakaalselt oma auto kasutusjuhendis ära toodud hooldusgraafikut. Tee täpselt seda ja täpselt siis, nagu seal kirjas on. Ära tee rohkem – kui seda pole Pühas Raamatus, siis seda pole vaja teha. Arvesta, et läbisõidu kasvades võivad hooldused minna kalliks, aga ära heitu, pea meeles, et valmistad oma autot ette aastatepikkuseks teenistuseks.

LEIA USALDUSVÄÄRNE MEHAANIK Ametlikes esindustes on olemas tööriistad ja koolitatud personal, kuid need kipuvad olema kallid. Kui su auto garantii hakkab lõppema või on juba lõppenud, asu otsima usaldusväärset mehaanikut. Küsi soovitusi sõpradelt ja tuttavatelt ning heida pilk peale ka internetifoorumitele. Ütle leitud mehaanikule, et tahad selle sõiduki endale igaveseks jätta ja otsid pikaajalist kliendisuhet.

REMONDIFOND Autod lähevad teinekord katki ja piisavalt suure remondiarve peale võib tekkida kiusatus minna salongi uut autot ostma. Aga pea meeles – kui ostad 20 000-eurose auto, peaks vana auto remondi peale minema 5 aasta jooksul igal aastal vähemalt 4 000 eurot, et see end ära tasuks. Hoia endal varuks 1 500-2 000 euro suurust remondiraha, sel moel peaksid võimalikud ootamatud kulud kaetud olema (või kui seda pole aasta jooksul vaja läinud, siis miks mitte ka need kingad… – Accelerista).

SÕIDA ETTEVAATLIKULT See ei tähenda auto ümber klaaskapi ehitamist, vahel võib jõuline kiirendamine autole isegi hea olla, kuid ära sõida kogu aeg agressiivselt, see kulutab nii autot kui su närve. Väldi õnnetusi – peale vigastusteohu võib piisavalt palju lõhutud sõiduki uuelähedasse seisundisse putitamine olla raske. Kui neljarattaline on osalenud suuremas avariis, ei ole see kunagi sama hea kui uus.

PUHTUS Puhtus on autoväärikuse esimene nõue. Auto värv ei ole mitte ainult ilus, vaid ka kaitseb metalli selle all. Pese oma neljarattalist kaaslast regulaarselt ja eemalda lindude väljaheited ning puudelt tulnud sodi.
Loe pikemalt edasi siit