Nüüd on Eestis müügile jõudnud kaamera, mis selliseid interaktiivseid videoid ja ka fotosid ilma suurema vaevata luua aitab. See on Ricoh Theta S, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kaameral on kummalgi pool kaks kumerat kalasilmläätse ja nende taga 12 MP lahutusvõimega pildisensorid. Seega on ühes kaameras tegelikult kaks kaamerat.

Need salvestavad kogu ümbritseva ala fotona või videona kaamera 8 GB suurusesse sisemällu või saadavad interaktiivse videopildi otse LIVE streamina YouTube'i eetrisse.

Tundub huvitav? Meile ka. Võtame selle kaamera siin all karbist välja ja vaatame üle, kuidas see toimib.

Ekraani Ricoh Theta S-il ei ole – ja polegi vaja, sest kuna kõik jääb nagunii peale, siis ei ole tähtis mitte kadreering, vaid vaatepunkti valik.

Pildistamiseks/filmimiseks pole vaja teha midagi muud kui asetada kaamerasilm soovitud vaatepunkti ja vajutada päästikut kaamera peal või (wifi abil ühendatud) nutitelefoni ekraanil.

Kõikide selliste interaktiivsete vaadete puhul tuleb silmas pidada, et mida lähemal on huvitavad objektid, seda efektsem tuleb foto.

Kalasilmast tuleneva lainurga tõttu tunduvad asjad fotol palju kaugemana kui nad tegelikkuses silmaga vaadates on. Just sellepärast peaks ka Thetaga pildistades actionile võimalikult lähedale minema.

Theta plastikust korpus tundub käes kvaliteetne ja on visuaalselt ilus. Korpuse mõlemad küljed on kaetud üleni pehme kummist kattega, tänu millele on Thetat hea kindel pihus hoida.

Käte kreemitamine on aga Theta kasutamise korral pigem ebasoovitatav, sest need rasused näpujäljed ei taha sellelt mõnusalt sametiselt kummipinnalt enam kuidagi maha tulla.

Sisse lülitatuna löövad esiküljel helendama ikoonid, mis kannavad endas olulist informatsiooni. Päästikunupu kohal on lihtne täpp, mis helendab siniselt – kui aga aku tühjaks saama hakkab, lööb see oranžilt särama.

Allpool näitab leviikoon, et wifi on sisse lülitatud. Sellest allpool olev ikoon annab omakorda teada, kas kaamera on video- või fotorežiimis.