Kes on sellega kokku puutunud, sellel on kerge näha VR-i potentsiaali nii meelelahutus- kui ka töö- või õppevahendina.

Probleemid on aga kõrge hind (tavakasutajatele suunatud variandid maksavad tavaliselt kokku 1000-2000 eurot) ja füüsiline ebamugavus. Paljudel hakkab vaatamisest paha ning peakomplektid võivad olla üsna rasked ja ebamugavad, nii et neid korraga kaua kanda ei tahaks.

Leidub siiski innukaid, kes kirjeldatud raskusi trotsivad ja omapäraseid rekordeid püstitavaid.

USA mees Derek Westerman jõudis hiljuti uudistesse maailmarekordiga VR-is viibitud aja põhjal. Ta kasutas HTC Vive'i ja viibis virtuaalreaalsuses 25 tundi jutti. Eesmärk oligi maailmarekord püstitada, kuigi võib arvata, et mõni usin selle peagi üle lööb.

Westerman kasutas oma 25 tunni jooksul peamiselt rakendust Tilt Brush, mis laseb digikeskkonnas maalida. Nii et kõrvaltvaataja võib näha lihtsalt peakomplekti kandjat tundide kaupa õhus viipamas.

Tema ise nägi maalimist digi-keskkonnas nii:

ekraanitõmmis

Et mitte rekordipüstitamist rikkuda, otsustas mees ka süüa, juua ja WC-d kasutada, peakomplekt peas ja VR sisse lülitatud.

Mees tunnistab, et 17 tunni järel tekkis tal vajadus ka oksendada. Siiski muljetavaldav vastupidavus, kuna nõrgemad tunnevad end halvasti juba mõni minut pärast VR-i sukeldumist. Mõni muidugi ei tunne ka üldse, vähemalt loetud arvu minutite jooksul, millal tavakasutaja VR-is viibib.

Õigupoolest kasutas Westerman tava-WC asemel plastämbrit, kuhu ta hiljem ka oksendas. Mõnus.