641-st Changzhou võõrkeeltekooli õpilasest, keda arstid läbi vaatasid, diagnoositi 493-l mitmeid haigusi, vahendab Mashable. Ajalehe China Daily andmetel kuuluvad õpilastel diagnoositud reostustekkeliste tervisehäirete hulka dermatiit, ekseem, anomaaliad verepildis ja leukeemia e verevähk.

Õpilased hakkasid haigestuma pärast seda, kui kool kolis septembrikuus hoonesse, mis oli ehitatud krundile, millel varem tegutsesid kolm keemiatehast, teatas uudiskanal CCTV News.

Kooli territooriumil läbi viidud põhjalik keskkonnauuring näitas, et maapind ja ümbritsev põhjavesi on reostunud orgaaniliste toksiinidega nagu tetraklorometaan (süsiniktetrakloriid) ja klorobenseen. Leiti ka elavhõbeda, plii ja kaadmiumi jälgi. Ühe kantserogeense aine tase ületas peaaegu 100 000 kordselt inimestele ohutuks peetavat määra.

Keemiatehastes varem töötanud inimesed rääkisid Hiina reporteritele, et toksilisi jäätmeid ei kõrvaldatud nõuetekohaselt, vaid maeti raha ja aja säästmiseks hoopis tehaste ümbrusesse maha. Uuringuaruandes nenditi ka, et mõned kooli ehitanud töölised kasutasid ohtlike kemikaalidega reostunud põhjavett.

Kooli juhtkond ja kohalikud haridusametnikud ignoreerisid lapsevanemate lakkamatuid nõudmisi haridusasutus mujale kolida. Kemikaalidega saastunud pinnase puhastamise asemel lasksid nad reostuspaiga savikihiga sillutada.