• Cross Country ehk mitte krossover, vaid suutlikum sõiduauto
  • Sobib mugavalt kuni kahe lapsega perele, kolmandaga läheb juba kitsaks
  • Prooviautol 2,4-liitrine, 140-kilovatine turbodiisel ja 6-käiguline automaatkast
  • Auto saab kätte mõne nädala kuni mõne kuuga

Siinkohal ei tasu segi ajada samuti omal ajal 90-ndatel Cross Country lühendina alustanud tähistust XC ja moodsat Cross Countryt ehk CC-d. Kuigi XC60 ja V60 CC kliirens on sama, on Volvo sõnul esimese näol tegemist linnamaasturi ja teise näol tavapärasest suutlikuma sõiduautoga.

MINU LUGU Volvodega on mu eelnev kokkupuude küll väga põgus, ent äärmiselt märgiline. Nimelt just seda marki autoga õppisin sõitma. Auto oli Volvo 244, aasta oli väga ammu ja asukoht Tabasalu jäärada (sest kus oleks veel parem sõitma õppida…). Volvo andestas mulle tollal selle, kui teise käigu asemel suure kiiruga neljanda panin ja teenis igaveseks erilise koha mu mälestustes. Võib-olla osaliselt selle tõttu on Volvod mulle alati väga suured, kandilised ja turvalised tundunud.

accelerista.com

DISAIN Moodne Volvo on end maailmale kõvasti apetiitsemaks lihvinud ja kunagisest boxy but fun-sloganist on praeguseks alles praktiliselt vaid mälestus. Sellegipoolest on Volvo jäänud väga äratuntavalt iseendaks ja eristub sellega paljudest teistest markidest, kelle puhul ei ole kunagi teada, ega järgmise mudeliuuendusega näiteks iluvõresse midagi täiesti absurdset ei installeerita.
Loe edasi siit