Lisaks lubab Google kõigile, kes on ostnud Nik-tarkvara käesoleva aasta jooksul, kanda raha pangakontole tagasi, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Algselt 500 dollarit, 2012. aastal Google omandusse saanuna 149$ maksnud tarkvarapakett ei ole täisvereline fototöötlusprogramm nagu näiteks Photoshop või Lightroom.

Nik Collection sisaldab seitset erinevat tööriista, milledest igaüks keskendub ühele spetsifilisele tegevusele:

* HDR Efex Pro – HDR-fotode valmisatmiseks
* Sharpener Pro – teravustamiseks
* Dfine – peamiselt müraeemalduse jaoks
* Color Efex Pro – värvuskorrektsioonide tegemiseks
* Silver Efex Pro – must-valgete fotode tonaalsuse peenhäälestuseks
* Viveza – lihtsamaks pilditoonide muutmiseks
* Analog Efex Pro – keskendub klassikaliste filmikaamerate tonaalsuse loomisele.

Nik'i kasutajana võin seda soovitada soojalt kõigile fotohuvilistele – eriti neile, kelle tööprotsessides on vaja luua HDR-fotosid.

Võrreldes näiteks kõikjal ülistatud Photmatix tarkvaraga on HDR Efex Pro oluliselt parem tööriist, sest tulemus valmib lihtsamalt ja intuitiivsemalt ning näeb välja loomulikum.

Tarkvara tasuta saamine on loomulikult positiivne samm fotohuvilistele, kes nüüd oma arsenali uue relvaga tasuta täiendada saavad. Pikemas perspektiivis ei pruugi see otsus aga väga positiivne olla.

Tõsisematele profifotograafidele võib Google'i otsus olla ohu märgiks, et Google ei soovi enam Nik'i edasi arendada. Tasuta andes pühib ettevõte endalt justkui selle kohustuse maha.

Loodame siiski, et seda ei juhtu ja Google leiab ka tulevikus otsusekindlust tasuta antavat Nik-tarkvara veelgi paremaks teha.