Inimese liha söömine pole seadusega lubatud ka siis, kui sul on plaan täie mõistuse juures olles tükikest iseendast süüa. Seega pidi BBC teadussaate BritLab tegija Greg Foot minema "ümber nurga".

Ta laskis oma reiest tillukese kudeproovi võtta, selle ära küpsetada ja laboris küpsetatud tüki aroomi keemiliselt analüüsida. Aroom moodustab kaheksakümmend protsenti kogu maitsekogemusest.

Seejärel võrreldi küpsetatud reietüki aroomi nende loomade liha omaga, keda me ise sagedasti toiduks tarvitame. Erinevate loomade lihast valmistati burger, mille pihv aroomiprofiililt enim Greg Footi praetud kintsutükikest meenutas. Mitte küll sajaprotsendiline sarnasus, aga ikkagi praetud inimpihvile väga lähedane. Seepärast on ka pealkirjas sõna "maitses" jutumärkides. Päriselt Foot inimest ei maitsenud, aga peaaegu.

Aga tulemus? Pseudo-inimpihv oli olnud päris hea, väga spetsiifilise lõhnaga ning maitselt üsna loomaliha sarnane. Meenutas pisut ka lammast.