Videot sündmusest on võimalik vaadata siit: http://www.space.com

Umbes 230-meetrise läbimõõduga komeet 252P/LINEAR avastati juba 2000. aastal uurimisprogrammi LINEAR (Lincoln Near-Earth Asteroid Research) raames, lähimas punktis ehk afeelis oleks see pika sabaga jääkamakas Päikesest 5,1 astronoomilise ühiku kaugusel, kaugeimas ehk periheelis vaid 0,996 astronoomilise ühiku kaugusel, ehk oma elliptilisel orbiidil lendab enamiku ajast Maa ja Jupiteri vahet. Iga 1947 päeva ehk enam kui viie aasta järel tuleb ta jälle Päikese lähedale, et seejärel uuesti eemalduda.

Poole väiksem 2016 BA14 (PANSTARRS) avastati Pan-STARRS-projekti raames alles kaks kuud tagasi, kuid ilmnes, et selle trajektoor meenutab väga 252P/LINEAR-i oma, mis võimaldab oletada, et varem on nad moodustanud ühise komeedi. Nad lendasid Maast mööda erakordselt lähedalt, üks 5,2 miljoni, teine 3,5 miljoni kilomeetri kauguselt, sellest lähemalt on teadaoleva ajaloo jooksul mööda lennanud vaid kaks komeeti.

Omapärane on aga 252P/LINEAR-i ajalugu, niipalju, kui matemaatilised arvutused selle varasemat teekonda võimaldavad järeldada.

Praegu on ta Maa-Jupiteri-tüüpi komeet, ehk jõuab oma orbiidi ühes servas lähimale Maale, teises Jupiterile. Kuid liiga lähedale planeedist sattumine mõjutab selle orbiiti tugevalt.

Veel enne 1785. aastat jõudis ta periheelis vaid Marsi-kauguseni, enne 1770. aastat asteroidide vööni, kuigi on põhjust oletada, et enne 1607. aastat oli tegemist üldse Jupiteri troojalasega, mis mingil põhjusel paiskus Päikesele oluliselt lähemale.

P/2016 BA14 (PANSTARRS) eraldus fragmendina selle komeedi küljest arvatavalt enne 1860. aastat.