Kuldaeg võib aga temperatuuritõusu jätkudes lõppeda juba paari aastakümne pärast, kirjutab ERR Novaator.

"Veinide kvaliteedi ja koristusaja vahel on olnud traditsiooniliselt väga tugev seos. Mida varem seda tehakse, seda kõrgemalt veini tavaliselt hinnatakse. Tüüpiliselt on varajane koristusaeg nõudnud aga põuda.

Mida kuivem on pinnas, seda vähem vett sellest aurub ja seda kõrgem on pinnase temperatuur, misläbi küpsevad ka marjad kiiremini," selgitas uurimuse kaasautor Benjamin Cook, NASA kosmoseuuringute keskuse kliimateadlane.

Viimasel paaril kümnendil on aga seos kadunud. Saaki koristatakse keskmiselt kümme päeva varem. Seda isegi aastatel, mil Euroopa või Prantsusmaa põua käes ei vaevle.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena