Hääletus käib 16. aprillini ja praeguse seisuga on enim hääli saanud variant „Boaty McBoatface“, mis ülivabalt eesti keelde tõlgituna võiks olla umbes „Paadike McPaadinägu“. Arvestades laeva huumorikauget, 255 miljoni euro ligidale jäävat hinda, on see kaunis kerglane variant.

Iflscience vahendab, et hääletuses teevad muuhulgas ilma ka nimevariandid "Usain Boat", "Boatamus Prime", "It´s bloody cold here", "Ice Ice Baby" ja "Notthetitanic." On ka paar tõsist pakkumist nagu "David Attenborough" ja "Henry Worsley", aga "Boaty McBoatface´i " edumaa on majesteetlik.

NERC teatab samas, et enne lõplikku nimepanekut kaalub ekspertkomisjon ka variantide sobivust ja päris tuimalt hääletuse võitja nime laevale ei kirjutata. Samas kasutab organisatsioon juba ka ise laevast säutsudes hashtagi #BoatyMcBoatface, mis tähendab, et ehk on juhtpakkumine neilegi lähedaseks saanud.

Küsitluse koduleht Name Our Ship on viimaste päevade jooksul korduvalt kinni jooksnud tiheda liikluse tõttu, mille põhjustajaiks on kahtlemata ka Boaty McBoatface´i nimevariandi tulised poolehoidjad.

Mis iganes laeva nimeks ei saaks - alus valmib aastal 2019.