Need on küll ainult spekulatsioonid, aga macworld.com kirjutab, et esmalt pidi Apple uudistoodetega välja tulema 15. märtsil, ent pole välistatud, et see üritus lükati nädala võrra edasi, et 22. märtsil toimuvalt kohtulahingult tähelepanu eemale tõmmata. Samas, Apple`i ja FBI maadlus on viimastel nädalatel sedavõrd palju meedia tähelepanu pälvinud, et kui see ka on strateegiline otsus, võib arvata, et uudistooted kohtukulli siiski ületada ei suuda.

Mida Apple 21. märtsil oma kevadüritusel esitleb, pole veel päris kindlalt teada. Erinevate kuulukate põhjal võib üritusel näha uut iPad-tahvelarvutit, uut pisikest iPhone-nutitelefoni ja uusi randmerihmu nutikellale Apple Watch. Ent vaid päev hiljem, 22. märtsil kohtuvad Apple ja FBI peale pikka avalikkuses peetud sõnasõda föderaalkohtus.

Eelmisel kuul otsustas kohus, et Apple peab FBI-le vastava tarkvara looma, millega juurdlusbüroo eelmise aasta detsembris Californias San Bernardinos 14 inimest tapnud terroristi lukustatud iPhone´i piltidele ja kontaktidele ligi pääseks. Apple nõudis, et see otsus tühistataks ja on kogu aeg sõdinud operatsioonisüsteemile „tagaukse“ loomise vastu. Ekspertide hinnangul võib FBI ja Apple´i vaidlus minna USA Ülemkohtuni välja.

Apple´i juht Tim Cook on ka ajakirja Time värske numbri kaanepoiss ning ütleb intervjuus, et ehkki kõik ettevõttes teadvustavad, et tegu on palju kurja teinud inimese telefoniga, on küsimus lõppeks sõnavabaduses ja fundamentaalsetes ameerikalikes väärtustes.

Üks Apple´i asutajaid Steve Wozniak ütles eilses avameelses netivestluses reddit.comi kasutajatega, et kui kirjutatakse kood, mille abil Apple´i mittemuugitavale opsüsteemile ligi saab, on väga tõenäoline, et sellele pääsevad ligi ka kurjade kavatsustega inimesed.

President Obama ütles nädal tagasi reedel Austinis Texases SXSW tehnoloogiafestivalil antud pika intervjuu lõpus, kui teema Apple ja FBI peale viidi, et ei saa konkreetset San Bernardino juhtumit kommenteerida. Ta lisas samas, et on laiemas plaanis küll kodanikuvabaduste poolt, ent jättis õhku küsimuse - kuidas täiesti läbitungimatute seadete puhul tabada lapsporno levitajaid või terroriste? President toonitas, et oluline on mitte võtta absolutistlikke, mustvalgeid seisukohti.