Kursoriga liikudes võib regiooni satelliitvaadet ka lähemalt uurida: Ava kaardivaade siit

Enamik Ameerikast on võinud selle suletud testiala aastakümneteks unustada, samas kui veel viiekümnendatel olid kõrbe kohale kerkinud tuumaseened nähtavad Las Vegasesse välja. Nüüd on meedia aga jälle avastanud Yucca soolatasandiku ümbruse, kuna Area 6 territooriumile on tekkinud uus, salajane pooleteistkilomeetrise stardi- ja maandumisrajaga lennuväli, mis ilmselt kasutusel sõjaliste droonide testimiseks.

Yucca soolajärve servale on rajatud uus salajane lennuväli. maps.google.com

Nevada testiala (Nevada test site) on 3500-ruutkilomeetrine (võrreldav suuruselt terve Viljandimaaga) endine tuumakatsetuste polügoon ja tänase päevani üks radioaktiivsemalt saastatumaid kohti maailmas. Tegemist on osaga küll märksa suuremast Nevada testi- ja treeningualast (Nevada Test and Training Range), mis tippajal oli suuruselt võrreldav poole Eestiga, täna on selle ala suuruseks 11 740 ruutkilomeetrit, suletud õhuruum katab 12 950-ruutkilomeetrist ala.

Testi- ja treeningualasse kuuluvad ka Las Vegase naabruses asuva Nellise õhuväebaasi harjutusalad, Californias asuva Edwardsi õhuväebaasi alla kuuluv Area 51, Tonopahi testiala ("Area 52"), kuid ka mitmed eluslooduse kaitsealad, mis paraku tõenäoliselt siiski kannatavad kunagiste tuumakatsetuste tagajärgi. California Surmaoruni on Nevada testialast oma 40 kilomeetrit, Las Vegase linnani ligemale sada.

Nevada testi- ja treeninguala
Esimene tuumakatsetus, ühe kilotonnise tuumapommi heitmine lennukilt, toimus 27. jaanuaril 1951 Frenchman Flat-nimelisele alale selle testiala lõunaosas. 1953. aastal katsetati ka 280 mm tuumakahurit M65 lõhkepeade tulistamiseks, samal aastal katsetatud 32-kilotonnine pomm nn "Räpane Harry" külvas aga radioaktiivse saastega üle ka enam kui 200 kilomeetri kaugusel asunud linnu.
Panus USA sõdurite geenipärandisse? 1951. aasta tuumakatsetus Nevadas.

Algusaastatel oli tuumakatsetusi üsna lähedalt vaatamas ka kümneid tuhandeid sõdureid, kuna nad pidid olema võimelised tegutsema tuumalöögi järgsel territooriumil. Leukeemiasse ja vähki suremus kasvas 1951. aastast alates Nevadas järsult, esmalt lastel, kuid ka täiskasvanutel, ilmselgelt ka sõduritel. 1956. aastal üht filmi Utah's teinud vesternistaar John Wayne jäi samuti Nevadast lähtunud radioaktiivse pilve alla ja see võis olla ka põhjus, miks mees hiljem vähki suri.

Alates 1962. aastast korraldati tuumakatsetusi Nevadas vaid maa all, aga nendestki jäid maastikule hiigelkraatrid, 1992. aastast alates on piirkonnas katsetatud vaid tuumarelvastuse muid komponente, mitte lõhkepäid.