Viasat palus Talvikul vaadata ja kommenteerida täna Viasat1000 Premium ekraanile linastuvat kassahitti "Nakkus" ja doktori sõnul oli filmis näidatud realistlikku teekonda piisknakkuse levikust suureks epideemiaks.

"Kunagi noore arstina arvasin, et meditsiin suudab kõike ja inimese tublidusest sõltub vähemalt 95 protsenti tema tervisest. Nüüd, kogenumana, muigan enda nooruse uljuse üle, sest mõistan, et viirused ja loodus ning inimese terviklikkus on meist targemad, pidevalt sammu arenguga meist ees ja inimene teeb palju selleks ise, et nõrgestada oma immuunsüsteemi, nakatuda, haigestuda vahel raskelt ja vahel ka surra. Sellele aitavad kaasa elu suurtes linnades ja suurtes kollektiivides, kätepesu olulisuse unustamine, pidev tervituste põsemusitamine, viiruste teadlik külvamine kolleegidele, sest "töö ootab" ja nii edasi. Tuntakse end alati elu peremehena, arvatakse, et kui haigestun, küllap on arstidel rohud ja nende kohustus on meid terveks teha," kirjeldab Talvik.

"Huvitav aspekt oli filmis vandenõuteooriate ja vaktsiinivastaste sektide seosest tegelikkusega. Ka nende inimgruppide tegelikud huvid ei ole sugugi siirad, vaid kantud soovist esil olla, teenida tähelepanu, kuulsust ja raha, võib-olla midagi muud veel. Aga usk on alati inimese isiklik asi ja pärast filmivaatamist võib igaüks ise otsustada, kas usub endasse, meditsiini, ususekti juhti või teeb tulevikus targemaid otsuseid, mis vähendavad arrogantsust meie ühiskonnas ja looduse jõu alahindamist ning suurendavad sallivust erinevate inimgruppide vahel."

Film "Nakkus" (Contagion) linastub filmikanalil TV1000 Premium täna kell 20.00.