Apple on oma Mac mini lauaarvutite puhul just teistpidiselt lähenenud. On võetud vajalikud komponendid ning pakitud nad võimalikult väikesesse karbisuurusesse kesta. Tegelikuses ongi antud arvuti sisu peamiselt pärit Apple sülearvutitest — seda just arvuti kompaktsuse saavutamiseks. See muidugi ei tähenda, et arvuti ei oleks võimekas. Vastupidi, konfiguratsioone antud arvutil on 3, millest esimene on mõeldud tavakasutajale. Teised kaks on juba väga võimekad ning suudavad ka raskemaid katsumusi kerge vaevaga läbida.

Arvuti süda

Protsessorite valik algab 1.4GHz-st ning lõppeb 2.8GHz Intel Core i7-ga. Viimast on võimalik konfigureerida 3.0GHz peale ning Inteli „Turbo Boost“ tehnoloogia abil võimaldatakse ajutiselt kuni 3.5GHz kiirust. Mälu pakutakse alates 4GB ja seda on võimalik suurendada kuni 16GB peale.

Graafikaartide osakonnas on kasutusel 2 erinevat — Intel HD Graphics 5000 või Intel Iris Graphics ning toetavad nad mõlemad kuni 4096x2160 resolutsiooni (ehk 4K). Pilt, nagu ikka Apple toodete puhul, on väga ilus ning terav.

Ühildavuse osas on Mac mini arvutil olemas kaks Thunderbolt (kuni 20 Gbps), neli USB 3 (kuni 5 Gbps), HDMI, SDXD kaardi, võrgukaabli ja audio pesad.

Operatsioonisüsteem

Kasutusel on Apple toodete kasutajatele tuttav OS X El Capitan. Tegemist on äärmiselt lihtsa ning loogilise operatsioonisüsteemiga, mis ei tekita kohanemisraskuse isegi algajatele. Lisaks on kaasas hulk erinevaid programme — alustades foto-või videotöötlusest kuni kalendrini välja.

Tegemist on võimeka, kompaktse, lihtsa ja väikese arvutiga. Sobib eelkõige inimesele, kellel on kodus või tööl vajadus ühe statsionaarse arvuti järele.

Uuri lähemalt spetsifikatsioone ning Elementro pakkumist antud arvutile SIIT.

Jaga
Kommentaarid