5 ASJA, MIDA TEHA ENNE SÕITMA HAKKAMIST

  • 1 Kavanda eelseisev teekond: vali võimalusel suuremad teed, neid tõenäoliselt hooldatakse regulaarselt. Kasuta planeerimisel Maanteeinfo või Waze rakenduse abi. Uuri ilmateadet ja ole teadlik, millised ilmaolud sind ees ootavad.
  • 2 Kontrolli üle auto seisukord: kojamehed, ABS, rehvirõhud, pagasi ja sõitjate paigutus autos, turvavarustus, sealhulgas helkurvest(id) ja autoapteek. Talverehvi mustri minimaalne sügavus on 3 mm, soovitav 4-5 mm. Õige rehvirõhu andmed leiad auto käsiraamatust ja võid küsida ka hooldusest abi. Rehvirõhku tuleb talvel kontrollida vähemalt 2 korda kuus.
  • 3 Lae mobiiltelefon, kontrolli et “käed-vabad” süsteem korralikult funktsioneerib. Võta kaasa pudel joogivett, puhuks, kui pead abi ootama.
  • 4 Mõtle hästi järele, kas oled valmis raskete teeoludega rinda pistma. Kas läbisid enne talve tulekut libedakoolituse kursuse? Kas tunned piisavalt oma autot? Kas mäletad füüsikatunnist seda, kuidas erinevate jõudude mõjul auto liigub? Kui vastad nendele küsimustele “jah”, võid minna teele.
  • 5 Säti paika peeglid ja iste. Õige isteasend autos on selline, mis ei väsita ega ole ebamugav. Nimmepiirkond peab olema toetatud.

Pedaalide lõpuni vajutamisel ei tohiks kand põrandalt kerkida ega jalg lõpuni sirgeks minna. Istme õige kauguse roolist saab määrata nii: suru õlad kindlalt vastu seljatuge, siruta käed välja: kui ranne toetub roolirattale, on asend õige.

5 REEGLIT SÕITMISE AJAL
Loe edasi siit