Seekord toimetati Falcon 9 raketiga Vandenbergi õhujõudude baasist Californiast orbiidile NOAA, NASA, EUMETSATI ja prantslaste agentuuri CNES ühistööl valminud merepinna kõikumisi jälgiv satelliit Jason-3, mis ka stardina õnnestus, kui tehiskaaslane 56 minutit hiljem orbiidil oma koha sisse võttis.

Kuid seejärel katsetas SpaceX järjekordselt kanderaketi alumise astme vertikaalset maandumist ujuvpargasele, mis mullu spetsiaalselt Vaikse ookeani jaoks ehitati.

Tegemist oli juba üheksanda korraga, kui raketi maandumist prooviti, õnnestunud on mullu üks, nimelt maandumine kuiva maa peale. Kuid merel on raketiga maanduda üritatud seni neli korda, kõik nurjunult.

Tänaseks on ehitatud juba kolm ASDS-maandumispargast, mis kujutavad endast ehtsaid droonlaevu, ehk on kaugjuhitavad ja meeskonda pardal ei ole.

Esimene pargastest, millel samuti ilutses kiri "Just Read the Instructions" (JRtI), oli vastu võtmas kahte maandumiskatset mullu aprillis ja juunis Atlandi ookeanil, Florida esisel. Seejärel oli pargas kasutamiseks kõlbmatu ja vajas asendamist uue mullu valminud pargasega, millel kiri "Of Course I Still Love You" (OCISLY), mis praegugi sadamas seisab. Kolmas pargas tuli mullu aga toimetada Panama kanali kaudu Vaiksesse ookeani, kus ta Los Angeleses sai dekile uuesti kirja "Just Read the Instructions".

Paistab, et instruktsioonide lugemisega on ikka veel probleeme.

Rakettide korduvkasutatavus on eesmärk, mis peaks kosmoselennu odavamaks tegema, paraku on kuivale maale maandumisel tõsised riskid inimeste jaoks ja autonoomne droonalus keset ookeani tunduks tunduvalt turvalisem.

Kui vaid õnnestuks kanderakett tervena maandada. Seekord paistis kõik kulgevat eesmärgipäraselt, kui raketi alumine aste 402 kilomeetri kaugusel San Diegost asuvale pargasele, millel jälle ilutsemas suur x-täht ja kiri "Just Read the Instructions," laskus, X-tähest vaid 1,3 meetri kaugusele, paraku viimasel hetkel murdus üks kanderaketi tugijalgadest ja rakett kukkus jälle külili merre.

Falcon 9 on kaheastmeline rakett, ning orbiidile lähenedes selle alumine aste eraldub, et kas siis kukkuda tagasi Maale või, nagu SpaceX viimasel ajal järjest katsetab, uuesti maanduda Maa peal. Raketiaste peab küll käivitama mootoreid, et atmosfääri sisenedes kiirust maha võtta, seejärel veel sättima asendit, kui maandumisalus all nähtavale ilmub. Kuid paistab, et ka nüüd lähenes rakett alusele liiga suure kiirusega, ning tulemuseks oli raketi purunemine.

Mullu 21. detsembril õnnestus üks maandumine, kui Falcon 9 kiirendusejärk Floridas Cape Canaverali õhujõudude baasis tervena maa peale naasis. Millises seisus rakett küll maandumise järel oli, pole päriselt selge.