Telefonide eluiga tõuseb

Kuna eestlased ostavad endale 2016. aasta jooksul aina kallimaid telefone ja keskmine ostuhind tõuseb aasta lõpuks vähemalt 300 euroni, siis panustatakse aina rohkem seadme kaitsmisse.

Järjest harvem näeme kõrge hinnaklassi telefone, mida kasutatakse ilma kaitsvate abivahendite ja aksessuaarideta.

Telefonide suurus kasvab

Keskmine Eestis müüdav kasvab 2016. aastal mõõtmetelt veelgi, ent 6-st tollist suurema ekraaniga telefone turule enam ei tule. Telefonisuuruses on telefonitootjad 2016. aastaks saavutanud lae.

Telefoniarved ei tõuse

Keskmine mobiiliarve jääb ka 2016. aastal suures plaanis samaks, umbes 10 euro ringi.

Rändlustasud langevad järsult

Alates 30. juunist 2016 kehtestuvad Euroopa Liidus rändlustasude piirmäärad ja Eesti turule tulevad esimesed üleeuroopalised paketid, mis sisaldavad kõnesid, sõnumeid ja andmesidet.

Nende pakettide kasuks otsustavad aktiivselt reisivad kliendid, kelle seast suurim osa on ärikliendid. 2016. aasta lõpuks kasutab sellist paketti 10 000 klienti.

4G katab 99% Eestist ja mobiilse interneti kiirused kasvavad järsult

Kui tänavu jõudis 4G massidesse, siis tuleva aasta lõpuks katab 4G praktiliselt kogu Eesti.

Kommertskasutusse jõuavad ka 4G kõned, aga kuna neid toetavate nutitelefonide valik on väike, siis massidesse need 2016. aastal veel ei jõua.

Mitut edastussagedust ühendav võrgutehnoloogia jõuab kõikidesse suurematesse Eesti linnadesse ja interneti allalaadimiskiirused kasvavad tänu sellele kaks korda – seda siiski vaid nende jaoks, kes omavad seda toetavat uusimat nutiseadet.

Apple jätkab tõusu vähearenenud riikides

Kui USA-s ja Lääne-Euroopas jääb Apple laias laastus saavutatud turuosa juurde, siis vähearenenud riikides ja ka Eestis iPhone’ide turuosa kasvab.

iPhone 7 tuleb veidi kallim kui eelmised mudelid. Ilmselt on uus kultustelefon oluliselt arendanud Siri ehk selle digiassistendi võimekust ja funktsionaalsust.