Norra meteoroloogiainstituut edastab ilmateadet põhjanaba kohta, mis näitab seda, et kui eile oli põhjanabal veel 39 miinuskraadi, siis täna kell kümme oli põhjanabal vaid üks miinuskraad, et tormi taandudes õhtul jälle miinus 20 kraadini ja homme õhtuks uuesti 39 kraadini langeda, paraku pigem kaudsetele mõõtmistele tuginedes. Tsükloni möödudes peaks "normaalsed" tingimused seal taastuma.

Tegemist on ikka äärmuslike ilmaoludega põhjanabal just täna, aga kas tegelikult seal ka sulaks läks, me tegelikult ei tea.

Tegemist on nähtusega, mida nimetatakse pommtsükloniks, kinnitab klimatoloog Ain Kallis Fortele, selliseid on küll varemgi esinenud, aga, et see mõjutaks just põhjanaba, kuuleb ta esimest korda. Ka temperatuuri tõus 38 kraadi võrra ei ole tingimata maailmarekord, kuid siiski ülimalt ebatavaline nähtus. Õhurõhk 933 millibaari ei küündi veel tingimata troopiliste orkaanide näitajateni, aga on tõesti erakordselt madal.

Tuulte liikumine Põhja-Jäämere ja Atlandi ookeani põhjaosa kohal:

Islandi ilmateenistus, leheküljel vedur.is on praegu kimpus oma koduste äärmustega - tänaseks on seal ennustatud tõsiseid tormiiile, vihaste puhangutega üle 20 m/s, kusjuures veelgi ägedam torm (25-33 m/s) rüüstab Ida-Islandit. Temperatuur Islandil küündib nullist kuni pluss viie kraadini. Ilmateenistus soovitas islandlastel kõik lahtised esemed õues kinnitada, et need lendu ei läheks.

Kuid ilmakaardid näitavad ebatavalist ilmastikku suurel alal Põhja-Atlandil, mida mõjutab nähtavasti torm nimega Frank.

Torm Frank Põhja-Atlandi kohal, õhurõhu näitudega

Inimesi põhjanabal ei ole, veebikaamera pilti edastab sealt USA rahvusliku ookeani- ja atmosfääri administratsioon (NOAA), paraku, kuna on polaaröö, on kaamera ümbruses pilkane pimedus ja midagi peale tähtede poleks ka näha. Enne märtsikuud ei saa ka veebikaamera pilte vaadata.

Kuna põhjanabal maad ei ole ja jäämassid on pidevas triivimises, on kõik põhjanabale paigutatud poid triivinud reeglina piki Gröönimaa idaranniku esist lõunasse. Ja ka viimatine poi on juba asukohaga 87,491 kraadi põhjalaiust ja 41,539 läänepikkust, et otse põhjanabalt andmeid ei tule.

USA rannavalve esindajad viskasid viimatise ise end lahti pakkiva uurimisaparaadi (Airborne Expendable Ice Buoy (AXIB) ) põhjanabale 15. augustil, ning see peaks ikka ka äärmuslikele ilmastikutingimustele vastu pidama. Argose satelliitsüsteemi abil edastab poi ka oma asukohast õhurõhu, ning õhu ja vee temperatuuri näitajaid mõnetunnise nihkega.

Kanada meteoroloogiateenistus teatab põhjapoolsest Iqaluiti lennujaamast Nunavuti aladel, et ka seal on tugevad tuuled, aga miinus 17 kuni 27 kraadi. Põhjanabale nende seadmed ei näe. Kogu Nunavuti (ehk siis eskimote- inuitide autonoomse ala) kohta on antud äärmusliku külma hoiatus, aga see on sel aastaajal ilmselt vältimatu. Oluliselt soojem pole ka Gröönimaal.

Kui keegi üldse tänast äärmuslikku ilmastikunähtust isiklikult kogeb, on tegemist pigem jääkarudega, viigerhüljestega või polaarrebastega, keda vahel sinna kanti ära eksib.