Nende uus projekt asub aga Indias, kus Sony hakkab Fortumo tehnoloogia põhjal filmide ja sarjade striimingukeskkonnas Sony LIV makseid koguma.

Sony LIV kasutaja saab sisu osta mobiiliarve kaudu: summa kaob kõnekaardi-kontolt või lisandub igakuisele mobiiliarvele.

Erinevalt kaardimaksest ei pea mobiilimaksete puhul kasutaja registreerima eraldi kontot ega jagama detailseid isikuandmeid.

„Valisime Fortumo partneriks, kuna neil on muljetavaldav koostöökogemus videoteenuste-ettevõttetega Aasias,“ mainib Sony LIV asepresident Uday Sodhi.

Fortumo teeb Aasias koostööd mitme juhtiva voogedastusteenuse pakkujaga nagu BoxTV, Ditto TV, Tensports ja Gaana.

Miljardiriik India on rahvusvahelise haardega Fortumole juba tuttav paik, sest osad nende palgalistest töötavadki seal - Mumbais ja Delhis. (Teised on Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Singapuris ja Londonis.)

Hiljuti võtsid Fortumo makseplatvormi kasutusele mänguarendaja Rovio ja mobiilioperaator Idea, et koguda Indias makseid Rovio mängudest.

Fortumo mobiilimaksed on Indias kättesaadavad 580 miljonile kasutajale.

„Indias on pangakaart väga vähestel inimestel, samas kui nutitelefonide omanike arv kasvab kiirelt. See loob olukorra, kus digitaalsete teenuste kasutajatel on küll ligipääs neile teenustele olemas, kuid võimalus nende eest maksta puudub. Fortumo lahendab selle probleemi, tehes maksed võimalikuks igale telefoniomanikule,“ lisas Fortumo ärijuht Gerri Kodres.

Gfk analüüsi põhjal on India tänavu kõige kiiremini kasvav nutitelefonide turg maailmas. Krediitkaart on aga vaid 4% ja deebetkaart 22% indialastest.