Veidi hiljem järgisid eeskuju ka Salzburg, Linz ja München. Kuid nüüd, kui aasta hakkab lõppema, otsustas Linz siiski traditsiooniliste valgusfooride juurde naasta.

Ka sellest on võimalik poliitilist tüli üles ajada, kuna nõudmise taustal "homofoore" maha võtta oli parempopulistlik Vabaduspartei, kes oli selliste püstitamise vastu algusest peale. Homopaare reklaamivate valgusfooride püstitamine oli läinud maksma 63 000 eurot, mida partei peab rahva raha raiskamiseks. Vastasleeri arvates pidi foorivahetus sümboliseerima avatust.

Vabaduspartei liige Markus Hein, värske linnanõunik, kelle vastutusalas on just liiklusolud, väidab, et samasooliste foorid linnas olid täiesti mõttetud, kuna homoõigused riigis on niigi tagatud: "Valgusfoorid on liikluse jaoks, mida ei peaks kasutama selleks, et sulle ette kirjutada, kuidas sa oma elu peaks elama."

Linzi volikogu valimistel sai Vabaduspartei 24,9 protsenti häältest, ehk nad on nüüd suuruselt teine jõud volikogus ja kaasatud ka linnavalitsemisse. Ka sotsiaaldemokraadist linnapea Klaus Luger polnud just homofooride veendunud toetaja ja eelistas praegu üldse vait olla.

Peamine vastuhääl kostis vaid rohelistelt, kelle arvates samm tähistavat homofoobia pealetungi.