Kosmoseraketi start pole just odav ettevõtmine, makstes tavaliselt enam kui sada miljonit dollarit, seega pole ka ime, kui otsitakse säästualternatiive. Paraku modifitseeritud hävituslennuk ei ole vähemalt seni minisatelliitide orbiidile toimetamiseks otstarbekas.

Selle asemel otsustas DARPA jätkata seni ebastabiilse dilämmastikoksiid-atsetüleenkütuse (NA-7) katsetusi eraldi ja otsib muid võimalusi nn odavraketinduse arendamiseks, mis võimaldaks väikesi satelliite 24-tunnise etteteatamisega orbiidile toimetada, kusjuures start maksaks alla miljoni dollari.

ALASA (Airborne Launch Assist Space Access) on programm, mille väärtuseks oli arvestatud 104 miljonit dollarit, mullu võitis selle väljatöötamise hanke Boeing Defense Space and Security, et viia vähem kui 45-kilogrammist lasti Maa orbiidile vähem kui miljoni dollariga.

Paraku ei õnnestunud katsetused raketikütusega. Boeingu kava oleks ette näinud väikeste kosmoserakettide kinnitamist hävituslennuki tiibade külge, et neid õhust teele saata, seega kosmoselend oleks võinud alata ka tavaliselt lennuväljalt. Kuid kütusesegu, mida katsetati, osutus liiga plahvatusohtlikuks.