Esmapilgul veel üllatavam tundub, et brauseri andis välja suur moodsa tehnika tootja (nagu neil paremat teha poleks).

Uus brauser pole siiski mõeldud tavakasutuseks, vaid virtuaalreaalsuses kolamiseks.

Täpsemalt on see mõeldud Samsungi peakomplektile Gear VR, millest leidub juba kolm varianti – kaks esimest peamiselt tarkvara loojatele ja muiduhuvilistele, millele lisandus 20. novembril ka massturule suunatud lõplik toode.

Gear VR-i jaoks leidub juba mitmeid põnevaid videomänge, aga Samsung on huvitatud seadme kasutusvõimalusi ruttu mitmekesistama, milleks on vaja muidugi internetis surfamise vahendit.

Äpp kannab nime Internet for Gear VR ja on hetkel veel beetastaatuses. See on alates tänasest saadaval veebipoes Oculus Store.

Proovida saanud ei ole, aga brauser toetab pealtnäha kõiki lahendusi, mida vaja VR-seadmega internetis surfamiseks:

* HTML 5,
* 360 video ehk VR-video,
* 3D video striimimine,
* häälkäsklused, et oleks mugav veebiaadresse sisestada ilma näppude abita,
* ekraaniklaviatuur

(ekraanitõmmis)

Lisaks on selline uudne lahendus nagu Gaze Mode (jõllitamisrežiim), mis laseb menüüsid avada ning neis liikuda lihtsalt õigesse kohta vaadates - pilgu liikumist ju jälgitakse.

Gear VR on USAs hetkel saadaval 99 dollari eest ja nõuab töötamiseks kõrvale kulukat Samsung Galaxy nutitelefoni, mis võib olla Note 5, S6, S6 edge või S6 edge+.

Nii et virtuaalreaalsus tuleb kallilt kätte, alla 800 dollari (või Euroopas 800 euro) pole vist loota. Aga huvi paistab olevat suur, oma ilmumispäeval oli Gear VR mitmes suures veebipoes välja müüdud.

(ekraanitõmmis)