Ennekõike tähendab see, et kütet, valgustust ja mitmeid teisi süsteeme juhib automaatsüsteem, mis kasutab juhtimiseks liikumis-, temperatuuri-, valgustustugevuse- ja palju muid andureid, millega luuakse täielik pilt majas olevatest inimestest, sündmustest ja kliimast.

Energiatõhusus on peamine „targa maja“ märksõna, sest süsteemiga ühendatud andurid annavad informatsiooni tarbitavast energiast ja selle põhjal suudab süsteem energiakulu minimeerida ajal, mil majas inimesi pole, ja lisaks ka salvestada mikrokliima muutusi.

"Targa maja " lahendused võimaldavad edukalt kombineerida ökonoomseid, rohelisi ja kohalikku toorainet kasutavaid küttelahendusi - maakütet ning hakkepuidukütet, millele teises arenguetapis lisatakse päikesepatareid. Muuseumil on eesmärk innovaatiliste ja säästvate lahenduste kombineerimisel saavutada aasta lõikes null-energiatase. Aastatel 1923-1966 töötas elektrijaam samuti kohaliku küttel - energiat saadi turba põletamisel.

https://www.facebook.com/motorsportmuseum

Muuseumi külastajate jaoks aga pakub targa maja süsteem hoopis midagi enamat kui ainult teadmine, et maja juhitakse kaasaegse tehnoloogia abil. Valguslahendused, mis juhitavad ühest nutiseadmest, pakuvad külastajatele erakordselt võimast elamust, sest võidusõidumaailma aitavad paremini sisse elada valgusmängud, videoprojektsioonid, helimängud jpm. Valgusega saab rõhutatud ka endise Ellamaa elektrijaama restaureeritud hoone ainulaadset arhitektuuri.

Targa maja süsteemi arendab Eesti Mootorispordi Muuseumis hooneautomaatikaga tegelev ettevõte NSR Automaatika ja kogu süsteem vastab KNX standardile. Läbi veebiaplikatsiooni on muuseumi süsteem kaugjälgitav- ja juhitav igast maailma punktist, kus on ligipääs internetile.