On selle põhjuseks siis globaalne kliimasoojenemine või juhuslikult liiga soe aasta, aga traditsioonilises stiilis õllepruulimist on tabamas suurem tagasilöök.

Cantilloni pruulikoda kasutab nimelt traditsioonilisi, et mitte öelda ajaloolisi, 1900. aastast pärinevaid meetodeid õllevalmistamiseks, sh valmiva õlle jahutamist vabas õhus. Reageerimine jaheda õhuga annab nimelt õllele oluliselt parema maitse. Ja 1999. aastast alates on pruulikoda kasutanud vaid orgaanilisi tooraineid ja looduslähedasi meetodeid.

Kuid selle aasta ebatavaliselt soe sügis on jätnud firmale õlletootmiseks erakordselt lühikese ajaakna. Õhuniiskuseks on praegu Brüsselis 84 protsenti ja temperatuuriks 13 kraadi. Sel nädalal temperatuur ka alla pluss kaheksa kraadi nähtavasti ei lange.

Ideaalne temperatuur õlle jahutamiseks on miinus kolmest miinus kaheksani.Ja õlletootmiseks on sama hästi kui võimatud tingimused.

Kui vanaisade aegu sobis õllepruulimiseks ajaperiood oktoobrist maini, siis nüüd on küsimus, kas isegi novembrist märtsini kestab piisavalt jahedat ilma.