Sarnaselt Apple’i ja Samsungiga on Google sõrmejäljelugejatele ehitamas mobiilsete maksete tehnoloogiat. Ühelgi eelmainitud ettevõtetest ei ole see veel täielikult välja arendatud teenus, kuid juba on olemas ja pidevas edasiarenduses tehnoloogia turvaliseks ja kiireks kontaktivabaks maksmiseks, kirjutab Digitark.ee.

Google’i sõnul peab kasutaja tuvastamise veaprotsent uusima tarkvaraga Android-telefonide kasutamisel olema väiksem kui 0,002%. See peaks meelerahu tagama kõikidele tehnoloogia suhtes skeptilistele mobiilikasutajatele.

Märkamatu isikutuvastus

Sõrmejäljelugejad on suurepärased abimehed ka telefoniekraani lahtilukustamisel. Kui sellega ära harjuda, jääb üle vaid kurbusega vaadata neid inimesi, kes siiani ekraani lahtilukustamiseks kasutavad PIN-koodi või ekraanimustrit.

Avame oma telefoni sadu kordi päevas, vaatame sealt meile, loeme uudiseid ja kontrollime Facebooki – sõrmejäljelugejad on muutunud nii kiireks, et me peaaegu ei näegi enda lukustusekraani.

Ei ole palju ettevõtteid, kes oleksid sõrmejäljelugejate omaksvõtmisest välja jäänud – praeguseks on nendeks Motorola ja Microsoft.

Motorola Moto X Style on stiilne ja võimas telefon, aga kuna Google on värskeima Androidi kasutamise suures osas sidunud näpujäljelugejaga, siis telefoni kasutaja täielikku Androidi-kogemust ei saa.

Kas Microsoft pääseb sõrmejäljelugejast?

Microsoft tutvustas hiljuti uusi võimsate kaamerate ja muude näitajatega Lumia telefone, kuid on otsustanud näpujäljelugeja asemel telefoni avamiseks kasutada silmatuvastustehnoloogiat. Tõenäoline on, et oma maksesüsteemi jaoks tuleb ka neil kasutusele võtta näpujäljesensorid.

Seni on sõrmejäljelugejad olnud kallimate telefonide tore lisavõimalus, kuid olukord on muutumas ning sõrmejäljelugemisega kaasnevate võimaluste hulk ja seda toetavate telefonide arv on kasvamas.

Just sel põhjusel võiks, võib-olla isegi peaks ka sinu järgmisel telefonil olema sõrmejäljelugeja.