Paanikasse pole siiski põhjust sattuda. NASA kinnitab, et asteroid peaks eelduste kohaselt Maast ohutult mööduma ja et sellel on ekstsentriline ja kõrge kaldenurgaga orbiit, mis ongi põhjuseks, miks seda ei avastatud enne kui alles tänavu 10. oktoobril.

2015 TB145, mis möödub meist märksa lähemalt kui tänavu „napilt“ 3,1 Kuu-vahemaa kauguselt mööda lennanud 2004 BL86, kuid on ilma oma "kuuta". Nimelt, kui 2004 BL86 jaanuaris Maast mööda tuiskas, avastati sellel olevat ka kaaslane.

2013. aasta veebruaris nähti üht asteroidi 2012 DA14 ehk nüüdse nimega 367943 Duende möödumas Maast lausa 34 100 kilomeetri kauguselt, see oli vaid 40-meetrise läbimõõduga. Kuid, nagu näha, avastatakse selliseid asteroide tihti alles viimasel hetkel.

Ehkki oktoobri lõpus meist mööduva asteroidi absoluutne maksimaalne magnituud e tähesuurus on umbes 19,9, mille põhjal astronoomid oskasid hinnata selle mõõtmeid umbkaudu 50-protsendilise täpsusega, kujuneb selle näiv tähesuurus lähimal möödumishetkel Maa pinnalt vaadeldes väiksemaks kui 10. Seetõttu pole asteroidi küll tõenäoliselt näha palja silmaga, kuid mõistlike gabariitide ja suurendusteguriga amatöörteleskoobi abil peaks olema igaühel siiski võimalik seda vaadelda.

Ootamatu kohtumine on observatooriumidele oivaliseks võimaluseks enne järgmise suure, enam kui kilomeetrise läbimõõduga taevakivi 1999 AN10 möödalendu 2027. aastal, panna proovile oma kuvamis- ja radarseire-suutlikkus. Nii California osariigis tegutsev DSN Goldstone’i raadiolaine-observatoorium kui ka Puerto Rico Arecibo raadioteleskoobimaatriks kavatsevad 2015 TB145 kogu trajektoori radaritega seirata. Uurimisasutused loodavad nii koguda hindamatuid andmeid tulevaste maalähedaste asteroidilendude kohta, mida NASA maalähedaste objektide programmi osutusel on meid ees ootamas üsna mitmeid.

Andmed võivad aidata ka Maast lähedalt mööduvate taevakehade tuvastamise täpsust tõsta ja nende eest hoiatamise aegu pikendada ning täiendada välja pakutud NASA asteroidide Maast möödajuhtimise projekti ARM (ingl Asteroid Redirect Mission) arendamiseks vajalikke teadmisi. ARM on kava selliste taevakehade kõrvalejuhtimiseks, mille trajektoorid võivad neid juhtida kokkupõrkekursile meie planeediga.