Wilsoni korvpalli sisse on lisatud kiirendusmõõtur, güroskoop, Bluetooth ja aku. Korvpallis pole siiski AA-patareisid ega USB laadimisauku, vaid kauakestev aku, mis tootja sõnul peaks töötama tervelt 52 nädalat.

Pallis tegutseb väga tark algorütm, mis saab aru, kuidas korvpalli korvi visatakse ja kas see läheb ka sisse või hoopiski mööda. Tootja nõuab, et korvile paigaldatakse võrk, sest tänu sellele tunnetab pall korvi.

Seade ühildub Bluetoothiga, mis on olemas iPhone'ides ja Androidi telefonides. Praegusel hetkel on rakendus olemas ainult iOSi seadmetel, kuid Androidile lisandub see talveks.

Rakenduses on 2 erinevat treeningmängu - esimesega võib visata nii palju kui tahad ja kust soovid. Teiseks on võimalus keskenduda ainult kolmele viskele.

Mängu lõppedes annab telefonis olev rakendus teada, kuidas ja millise täpsusega on korvile lähenetud. Statistika annab teada täpsuse, kiiruse ja loob eraldi graafiku, kuidas korvpall sellel päeval korvi langes.

Sotsiaalne aspekt on antud palli ksautamisel samuti olemas. Võite jagada Facebooki-sõpradega statistikat või võrrelda lihtsalt, millise tulemuse see nädal skoorida suutsite.

Wilson lubab selliseid nutipalle veel teha. Nimelt on nad lubanud luua sarnase tennise- ja võrkpalli.

Wilson X Connected jõuab turule üsna nišitootena ja teil on see võimalik soetada vaid 199 USA dollari eest.

Asjade internet on lähituleviku teema ja Wilson muudab tuleviku veelgi rohkem käega katsutavaks.