Ka mitmed standardtestid kinnitavad, et meile teada-tuntud antiviirused saavad valdava enamusega pahalastest mängeldes hakkama, kirjutab AM.ee.

Kuid Redditi kasutaja Man_on_the_train arvab teisiti. Tema koostas ise testi, kus on kokku viis testi.

Schedtest3, BITStest, Kill5 ja Zero-Day Malware annavad igaüks 20% tulemusest, juhul, kui antiviirus või turvatarkvara läbib testi. CLT-s aga arvestatakse, et Windows 10 tulemus ilma igasuguse lisaturvatarkvarata on 210/340 ning kui turvatarkvara sellest paremat ei suuda, siis on see mõttetu ehk annab 0 punkti.

Ainuke testi ideaalselt läbinu oli SpyShelter Firewall 10.0, saavutades skooriks 99%. Teisel kohal oli Comodo Internet Security Pro (60%), mida loeti veel napilt testi läbinuks.

Edukaim mitteläbinu oli AVG (22%), teised jäid 20 protsendi piiresse või alla selle.

Täielikud läbikukkujad ehk tulemusega 0% olid Avira Free Antivirus ja McAfee LiveSafe Internet Security. Nende skoor CLT testis oli täpselt sama kõrge kui Windows 10 enda sisseehitatud tulemüüril, seega lisatarkvara ei andnud selles testis mitte mingit efekti.

Ühelt poolt võib see olla tunnustus Windows 10 sisseehitatud turvatarkvarale, teisest küljest peaks turvatarkvara ikka ka mingit olulist lisaväärtust pakkuma, kui see ostetakse ja installitakse.

Paljud Redditi kasutajad on pidanud Man_on_the_traini testi ülekohtuselt karmiks. Ära tuuakse ka seni ühe tuntuima antiviiruste hindaja AV-Comparatives juuni tulemused (pdf), kus Kaspersky ja Bitdefender on 2. ja 3. kohal avastamistasemega vastavalt 99,8% ja 99,7%. Avast saavutas selles testis 98,8% tulemuse ja oli sellega üheksas.

Redditi kasutaja Floatharri arvates saavutasid Spyshelter ja Comodo alternatiivses testis nii hea tulemuse sellepärast, et hoiatavad praktiliselt kõige eest ja kogu aeg.

Isegi süütute programmide avamisel võb kohata viirusetõrje asjatut hoiatust. See aga võib panna võhikust kasutaja igasugustele hoiatustele kergekäeliselt ignoreerimisnuppu vajutama.

Windows Defender aga on nii Man_on_the_traini kui ka AV-Comparativesi testis viimaste hulgas.