See kannab nime Move to iOS ja ilmus Androidi-seadmeid teenindavasse e-poodi Google Play Store 16. septembril.

Nagu nimi viitab, on see mõeldud nende Androidi-kasutajate elu kergemaks muutma, kes tahavad hoopis Apple'i nutiseadet kasutama hakata.

Nutiseadme-elu keskmes on pilveteenused, mis talletavad inimeste loodud faile ja muid andmeid. Sellele toetudes pole "kolimised" kuigi tülikad. Enamik tähtsast kraamist on tõenäoliselt kuskil serveris, kust seda kerge vaevaga suvalisele seadmele liigutada saab.

Move to iOS muudab elu lihtsamaks sellega, et automatiseerib kolimist, nii et inimene peab võimalikult vähe vaeva nägema.

Rakendus liigutab andmeid mitte pilveserveri kaudu, vaid küsib turvakoodi ja kopeerib siis kraami nn privaatsesse wifi-võrku. Sealt edasi liigub kraam juba "õigetesse kohtadesse": kontaktid, sõnumid, pildid jne.

Android 4.0 või uuemaga töötav rakendus on väike (2,6 MB). Seda on uudise koostamise hetkel alla laaditud 27 490 koopiat.

Tundub lahe? Kümnetele tuhandetele Androidi-pooldajatele ei tundu. Nad on otsustanud teha ainsat, mida ilma seadust rikkumata saavad: kinkida äpile Play Store'is võimalikult halb skoor.

(ekraanitõmmis)

Uudise koostamise hetkel on see 1,7 (kõrgeim võimalik on 5). Nagu näha, on madalaima hinde andnud enam kui 22 000 kasutajat. Üsna palju ehk üle 4600 korra on antud ka kõrgeimat hinnet.

Vahepealsed variandid 2, 3 ja 4 esinevad nende vahel tagasihoidlikult, igatüht on jagatud paarisajal korral.

Androidi-pooldajaid paistab eriti pahandavat tõik, et Apple ei paku oma esimese Androidi-äpiga midagi kasulikumat.

Nad toovad kommentaarides esile, et Google'il on Apple'i nutiseadmeid teenindavas e-poes tosinate kaupa äppe, aga ükski ei ürita Androidile üle meelitada.