Igal õhtul paneme laadima enda nutitelefoni, nutikella ja sinna võivad lisanduda tulevikus ka nutiprillid. Mis asjad need WeOn-nutiprillid on ning kas peaksin ka need ostma?

WeOn on lihtne paar nutiprille, mis ei erine üldse tavalistest nägemisprillidest. WeOn sarnaneb Wayfarer-raamidega, mida samuti ümbritseb plastik. Igas mõttes on need raamid traditsioonilised, kuhu saab lisada retseptiga nägemisklaasid või lihtsalt päikeseprillid.

WeOn prillid on rohkem moeaksessuaar kui wearable technology ehk kaasaskantav tehnoloogia. Idee sarnaneb Google Glassi omaga, kuid puuduvad väike ekraan ja kaamera.

Antud hetkel on need prillid siiski ühed väheste seast, mis suudaksid konkureerida Google Glassiga. Raami sisse on pandud tehnoloogia nagu Bluetooth 4.0, taaslaetav aku, kaks nuppu, kõlar, RGB LED valgusti ja Micro-USB laadimispesa.

Nutiprillid WeOn

Nutiprillid ühilduvad Androidi ja iOSi tarkvaraga ning nende eesmärk on anda edasi notificationeid ehk märguanded telefonist prillidesse. Kõik see toimub LED-valgustuse teel, mis asub parema silma juures.

WeOn-prillidele on loodud eraldi rakendus, kust saad muuta rakenduste teadaannete värvi ja sisse lülitada valju helisignaali. Nutiprillid annavad LED valgustuse teel teada lemmikkontaktide kõnedest, e-kirjadest, tekstisõnumitest, sotsiaalmeedia-postitustest (Twitter, Facebook) ja kalendrikohtumistest.

Tänu külgedel asuvatele nuppudele on võimalik Spotifys heli vaiksemaks ja kõvemaks muuta, või hoopiski pausile panna. Pean tunnistama, et rakendus töötas stabiilselt ning seda oli väga mugav kasutada.

WeOn-prillidega saab käivitada eemalt nutiseadme kaamerarakenduse, et teha koos sõpradega pilti. Kõige viimaseks on võimalik leida telefon (või vastupidi, tänu kõlaritele, mis hakkavad karjuma nupu vajutusel).

Pole kahtlustki, et WeOn on moeaksessuaar, millega on võimalik juhtida telefoni ning saada sellelt eraldi teateid. Nutiprillidele lisatud piiksuv kõlar häiris tohutult enamuse ajast, sest sellel ei olnud tegelikult suuremat eesmärki.

Nutiprillid on hea alternatiiv tavalistele prilliraamidele, kuid reaalsuses pean tunnistama, et neil ei ole suuremat eesmärki siin elus. Liigitaksin selle nišitoote alla, mis sobiksid hästi hipster-turule.

Soovitan kaaluda ja mõelda enne selle toote ostmist, kuna kas see tegelikult muudab kasutaja elu lihtsamaks nagu meile asendamatud nutitelefonid.

Need nutiprillid ei ole revolutsioon nagu Google Glass, aga kuuluvad kindlasti vaese mehe Google Glassi kategooriasse.

Nutiprillid WeOn