Briti arheoloogide hinnangul on nad leidnud verisel rüütliturniiril osalenud mehe maised jäänused, vahendab ajakiri Imeline Ajalugu.

Ühelt Ida-Inglismaal asuvalt keskaegselt surnuaialt kaevati välja ligi 700 skeletti. Neid uurinud teadlased arvavad, et üks neist kuulus mehele, kelle paljud vigastused on iseloomulikud odavõitlusele.

Skeletil täheldatud vigastused paiknesid paremal õlal ja rindkere paremal küljel. Arheoloogide sõnul võis mees need vigastused saada rüütliturniiridel, mille käigus odaga relvastatud rüütel tabas vastast tihti just rindkere paremale küljele.

Samuti täheldasid teadlased, et osa luumurde oli paranenud, samas kui teised pidid olema rüütli surma hetkel veel värsked. Viimane ei välista siiski seda, et õnnetu rüütel võis surra kõigi saadud vigastuste tagajärjel.

Skeleti ühel sääreluul tuvastati murd, mis on teadlaste sõnul iseloomulik hobuselt kukkumise tagajärjel saadud vigastusele. Selliselt võib sadula jaluses olev jalg murduda, kui ratsanik hobuse seljast maha paisatakse.

Mehe hauakivi ja haua kuju annavad teada, et ta elas 12-14. sajandil. Hammaste analüüs näitas, et mees oli sündinud nüüdse Prantsusmaa Normandia aladel ja hiljem ümber asunud Inglismaale.

Artikli avapilt on illustratiivse tähendusega.