Eri tootjad lähenevad sellele ilmselt erinevalt, aga Apple'i Watchi kui kõige popima ja haibituma nutikellaga seoses tuleb möönda, et tootja ei muuda kasutaja elu just nii kergeks kui võiks.

Hetkel ei saa kasutada Watchi leidmiseks teenust Find My nagu telefonide-tahvlite puhul, aga õnneks saab Apple Pay tühistada ja nutikellast sellega seotud andmed kustutada pilveteenuse iCloud kaudu.

Kui arvutis iCloudi sisse logida ja "iCloud Settings" valida, näed kõiki sellega seotud Apple'i seadmeid sektsioonis "My Devices".

Kui siis Watch valida, näeb selle juures kõiki mobiilimaksega seonduvaid kaarte, mis raha pakuvad. Nupp "Remove All" aitab neist vabaneda.

Kui kadunud/röövitud/varastatud Watch pole aga su iCloudis-viibimise ajal internetis, saab helistada panka ja lasta neil ikkagi kaardid tühistada.

Muidugi on see eestimaalase jaoks vaid tulevikumuusika, sest Apple Payd saab praegu kasutada ainult USAs ja Ühendkuningriigis. Keegi ei kahtle siiski, et m-maksed on tuleviku sõna, nii et küll kunagi saab mujal ka! Eriti kuna süsteem ei nõua müügikohtadelt uusi terminale, vaid töötab ka näiteks MasterCardi omadega. Visa Europe'i hiljutine uuring väidab, et aastaks 2020 maksab iga viies eurooplane mobiilseadmega.

Apple Pay toimib hetkel nutitelefonidel iPhone 5, 5s, 5c, 6 ja 6 Plus ning tahvelarvutitel iPad Air 2 ja iPad mini 3.

Artikli avafotol: Apple'i tegevjuht Tim Cook möödunud sügisel mobiilse makse süsteemi Apple Pay tutvustamas.